Thursday, December 31, 2009

pagi yang indah..

ak bosan mghadap chemistry yang xpernah siap coz trus tumbang selepas 3 minit membukak buku tu..
so ak tidoo~....
skarang dah pukul 4.19 ak bangun balik..
cannot sleep maa..
tu la dolat ngan buku....

Tuesday, December 29, 2009

mandi hujan~~',',',



sekali lagi,hujan turun menyimbah bumi sungai besar...hui...sejuk betull....
pagi tadi ak ngan adik ak pergi perpustakaan...nak study la kononnye..hahahaha..... Mule2 tu memang la study,sebelum si kawn baik hafizah datang ,menyerang.. TRip menyetudykan orang menjadi trip mengenakan orang..haha..sebab ade nami kot.
BM karangan yang patut boleh siap dalam mase 1/2 jam jadinya 4 jam pun xsiap2...haha..
Then ak ajak ar zikrul g makan dkat rashid fadhill..Ingat saje2 coz kempunan la pulak nak makan nasi goreng...
Sebelum tu teringat pesan makyang sebelum keluar...
"Balik awal,nak hujan dah tu.."
Ak buat donno je..inagt kalau hujan pun redah jela...zikrul pun mule2 refuse sebab kate dah nak hujan,bek makan kat rumah je,..skali tu betul..ngah syok3 makan melantak melahap kat kedai kat tonggak tu..hujan pulak turun...aiseh..dah la ak sekadar pemandu basikal..cemane nak balik ni..
Dah la hujan..lebat plak tu..naik basikal pulak tu..!!!
Akhirnye ak main aci redah je..dah la basikal zikrul pancit...\
adeh nasib.....tu la padah lawan kate orang tua...haha!
Abes lencun..~


p/s: hujan itu rahmat Allah~....bersyukurlah..



Sunday, December 27, 2009

BbQ ruMah pakcik..!!!!

recently my family and i went 4 a kenduri trip 2 days 1 night at pakchick's new house..
it's so great that i fell like dont wanna 2 go back..haha..ape yang best
nye,malam tu ak berhempas pulas kipas bbQ pnye barang tu..(xtau nak sebut ape..haha)...pakcik buat kenduri sebenarnye malam 2.
.kenduri baru bukak rumah ^^.. cantik rumah dy..













rumah baru pakcik..besar kan..


malam 2 budak2 lelaki main futsal tak rasmi.. ketua: mohd izhan faiz yang senget



alin's photoshoot..


view of the house

petang tu kitorang balik lambat,pukul 5..tiba di rumah pukul 10,selepas makan malam di teluk intan..zakwan's fault..he wanted to see the menara condong.. Still condong,nyway..haha

Sebelum tu,nak cite sket..kitorang g ipoh lalu batu gajah..luckily i guess..kitorang nampak satu kapal korek bijih timah yang ori.. Gile besar ar.. Rase kagum pulak. Kate abah,batu gajah ni terletak dlam kawasan lembah kinta,tempat perlombongan yang paling besar kat tanah melayu time tu...
Patutla banyak lopak besau...
Rase nak tengok lagi je...

sempat tangkap gamba time dalam kereta..

bold whatever you are...

You like showers better than bubble baths.
You cannot stand pop music.
You have a sister.
You are an only child.
You have black hair.

You have blonde hair.
You have red hair.

You have glasses.
You wear contacts.
You like TV more than movies.
You don’t talk on the phone often.

You like to shop.
You like emo music.
You are tall.
You are short.
You are average height.
You have long hair.
You have medium length hair.
You have short hair.
You use AIM.
You use Yahoo IM.
You have more than 3 pets.
You like sushi.
You love sushi.

You are on a diet.
You are currently on the second floor of your house.
You have a small room.
You are in high school.
You have 1 little brother.
You have an older brother.
You are allergic to something.

You have a boyfriend/girlfriend.
You have a current crush.
You have many crushes.
You have been kissed.
You have kissed another girl.
You laugh a lot.
You have lots of friends.

You are lonely.
You are depressed.
You are listening to music.

You are doing homework.
You have school tomorrow.
You are sick.
You hate your teacher.
You think your teacher is OK.
There is drama in your school, constantly.
You are wearing sweat pants.
You are wearing socks.
You are wearing a T-shirt.
You have lost a loved one.

You hate your school.
You loved your school.
You have been picked on.
You have been yelled at.
You have gotten in a fight.

You have said a bad word.

You shop at Abercrombie and Fitch.
You play basketball.
You play softball.
You play baseball.
You play soccer.

You play football.
You hate sports.
You get manicures.
You shop at Pac Sun.
You go to the mall a lot.
You are close with your family.

You never fight with your parents.
You have been grounded.
You have driven a car.
You are listening to your iPod.
You are watching TV.
You are watching a movie.
You are listening to the radio.
You are singing.
You are happy.
You are sad.
You are blah.
You are anxious.

You are about to go somewhere.
You haven’t been out of your house for over 3 days.

Someone besides you is in the same room with you.
You love your natural hair.
You hate your eye color.
You wish you were never been born.
You write your own songs.
You write books.
You hate to write.
You hate your hometown.
You love your hometown.
You are smart.
You are average.
You are dumb.
You get good grades.
You enjoy having people at your house.
You love going to the movies with a lot of people.

You like to go bowling with your friends.
You have ice-skated before.
You like popsicles.
You think Vanilla is better than Chocolate.

Friday, December 25, 2009

jalan2x kL~

once again,ak g kl ngan ayah ak....
sAJEr2x suke-suki ikut ayahanda yang tercinta nak beli stok br untuk kedai..
first of all,ktorang head 2 kilang novel yg terkemuka kat m'sia ni,,,tak len tak bukan mesti la
kilang alaf 21!!

Btolak pukul 12.30 hari memang lapar perut ak..lupe pulak nak makan dulu..Padahal lunch da siap da..
Tu la ego sangat, ingat bole tahan dalam kereta..ahahaks..
Ble da msuk dalam perut makhluk 4 kaki tu baru la mate pandang sana sini time journey..
Lapar~

Then,sampai sana dalam kol 1 ar..huu..da lama tak menjejak kaki kat kilang feymes nih..
Tapi mlangnye,stok dalam stor tak bleh keluarkan..so abah cume beli novel2 lame~
Then,kitorang makan kat tepi jalan..cendol+rojak yg gile sedap..(cendol je..rojak dy cancel)
Pas2,terus pergi jalan masjid india,KL
Nak beli bahan bacaan ilmiah yg islamik sikit...
Tang2 nak gi sana tu sembang2 ngan abah,...sronok gak

Tapi..siot ar kat sane..rahmat Allah turun tetibe..............
/ / / / / / / / / / /
// / / / / / / / / / / / / /
/ / / / / / / / / / / / / / /
/ / / / / / / ====HUJaN=== / / / / / /
/ / / / / / / / / / / / / / / /
/ / / / / / / / / / /
/ / / / / / / / / / / / /
da ar time tu first time pegi jalan sorang2 kat masjid india tu coz abah beli barang lame..
ahaha,,da mced gak ak ni rpe2nye~

Balik masjid india,ktorang head trus kat ipoh..kate abah,ade seminar..
ak on je..tapi sian abah kene memandu sorang2 sebab ak tido..haha3..^3^
yng bestnye,time nak g sana tu abah beli whooper ngan grilled chicken untuk makan malam,plus air milo..
sedap n bahagia~


Dah sampai ipoh pulak,yang tak boleh bla nye,ktorg sesat dalam perjalanan mencari tempat seminar 2..
ahaha,..dengan bantuan pakcik pun kitorang ble tlajak masuk tanah perkuburan Islam plus gua tokong cina..
klaka tul..
dah tu, bile dah sampai..ble pulak ak tido tersengguk2x dalam seminar tu..buat malu je
last skali bile dah fed up,ak masuk kerete nak tido..Tapi xbole tido plak..
so ak call pija sampai stengah jam!!!!-first-time-dalam-idup.........!!!!!!!!!
Then ak pun xsedar ape yang dah berlaku..
Tau2 dah sampai rumah, jam 3.40 pagi~
haha..sian abah,,,........















Thursday, December 24, 2009

paGi~

sekarang nak pergi kl..
tengah tunggu abah ni..
ala~ lamenye..kol 12 baru bertolak...perut da lapar ni..takut muntah je nanti..
senang sgt nousea,,,

aha..ari ni..adik sy amek result pmr..nurul huda kamaliah,,fighting ea!!
sesungguhnye pmr tu ble dipikir2 dan tmbang tara balik...ianya agak mudah..(poyo je)
patut ar dulu orang kate paper result pmr tu ala...wat lap kaki je..
haha
(petikan dr seniorku yg senget~skrg kt bumi kucing)

haha...
gelagat ahmad dzorif pagi tadi...
cute kan..!!!


~@@ProfiL@@~

naMe : Ahmad Dzorif b Zainol Azmi
aGe : 3 going 4 years old
D.o.B : 4th April 2006
hoBBy: plaYing and 'syok sendiri'ing

achievemeNt: scar on eyebrow (2008) ,rotan (when being monkey-behavior),
educaTion : television (2008-2009) , computer (2009)- never reading -

Wednesday, December 23, 2009

a[dot]z[dot]a[dot]m[dot][dot][dot]~AZAM saye!
















[Dalam mood nak blogging]

Kat atas ni semuanya adalah artwork2 eyesores….[klik untuk tumbesaran berganda]
Minggu depan=minggu akhir=minggu sedih=minggu shopping=minggu ntahapeapentah
Ala2...cuti dah nak abes ar..tahun dah menaik satu,tp otak ni asal tak naik2x..hahaha3..~
(tinggi pn xnaik3..!!)

Banyak hope yang ak boleh listkan untuk ditunaikan pada tahun depan nih..

-straight A+’s SPM (d most important beb..!)
-Nak jadi rajin
-xnak tido dalam kelas
-be responsibler
-Jadi lebih matang dan berkeyakinan serta berketrampilan
-Lebih baik daripada tahun 2009 (of course ar..!!)

My topic here, SCHOOL gURL.!!!~hELO 2o10 ~

Ok..start here, mau answer sikit question cepumas dr majalah yezz nieh..

3…2…..1…….okeh…(come here quest…xtakot 2x~)

++soalan PERTAmA++

“Tentukan 10 azam baru you all untuk tahun 2010”Errr…..ookeh…(bnyaknye..)

  1. Straight A+’s SPM 2010
  2. Trial mesti more than 9A+….(total=11 subject)
  3. Khatam satu al Quran at least once..(xmasuk time bulan Ramadhan)
  4. Hghen my resistant 2wards personal probs,friends connection error..bla2..

(I don’t like problem)

  1. Jgn buang masa anda~
  2. Value my precious time with my class/hostel/society/bp/head mates

~tahun akhir ni..!!~waaaa......xl

  1. Ermmm…turun jd 48kg??(ala..segan ar plak)..:3
  2. Beli nset baru..(yg lame da rosak..isk3..)
  3. Menteraturkan locker setiap minggu- WAJIB! –

Ahaaa.....the last one...

  1. Rjinkan sikit blogging – mesti malam2 je..!!

++Soalan KEDUA++

”Senaraikan azam 2009 yang tercapai”..(ape azam ak ea??)

  • Dapat 5A1 time last year exm...(alhamdulillah capai..)
  • Dapat beli kamera (tp gne duit ibu..haha..-Nikon Coolpix L20-
  • Bio A1 time last year exam..

~tu jela..sket je..ahaha..br prasan..!!~

++soalan KETIGA++

“Senaraikan azam 2009 yang tak tercapai dan mungkin mampu dicapai pada 2010”

...(yang ni macam banyak je...^&^)

  • Bace Ma’thurat dan al Quran tiap petang dan pagi
  • Pergi surau awal2..
  • Puase sunat tiap Isnin dan Khamis
  • Add maths A1 time sume exam..(isk3 kcewe gile xdpt A1 time last year exam)

++soalan KEEMPAT++

”Senaraikan azam 2009 yang tak tercapai dan tak mungkin dicapai”

Errr.....ape ye....turun berat jadi 45 kg????.....

(yang tu target taun lepas tapi cam kompem xdapat je..

sbb makanan DM sekarang sedap~)

Haha.....

Tu aje la....soalan lain yang dy bagi adalah macam ”Buat pelan tindakan untuk mencapai azam baru 2010 dalam bentuk mind mapping”...-nak kene buat ke??

Cambest je.....

Dan..............2009 is my sweet memories~

Im being a f4 student

Being a senior in my dorm

Being a lala-brained person

Im experienced a lot

Thanx 2009

la, br 26 dis tp buat ayat macam 31 dis..

......................................................................................

MalamNYe~~

sekarang da pukul 3.11 pagi ar...
nak tido tapi tak boleh..
adoyai..ni yang lemah ni..
esok nak pergi ps buat homework+revise+sembang+ngarut=balik
hahahahaha~
pagi esok ak kene pergi kedai la pulak..
kerje2x..
duit2x..
$$
........................................................(tido dalam lamunan).............................................

Monday, December 21, 2009

mY fuTuRE~~

sekarang ak dah 16 tahun...
atau lebih sedap kalau cakap 16 going 17..
i'll sit for the spm next year..
nabilah zainol azmi..are you ready..????



spm..spm..spm....F5...F5..F5...
lalala~~~
taknak3x.......isk3....lagi 2 minggu nak bergelar F5...
dengan homework sume tak siap lagi...are you going well,biel???
i hope so ar..
aperpun..tahun ni kene buat yang terbaik..yela..kate abah,untuk F5 kena la sruggle sikit..ni la exam yang bakal menentukan masa depan kami nanti,sama ada nak jadi tukang sapu sampah ataupun arkitek jutawan terkenal an... Time da makin suntuk..kene hafalkan semua subjek F4 n F5 bukan prkara mudah..
Nasib baik tahun depan satu dorm ngan orang2 yang struggle jugak..moga ak ikut jejak langkah diorang nanti..
Aminnnn~~





my to-do-list
+kene buat nota bnyak3
+jangan tidur dalam kelas
+buku latihan,rujukan semua well-prepared
+jaga hati kawan,guru2 semua..(penting ni)
+restu ibu bapa is important....!!
+rajin sikit stay up..bia biase..
+jangan main2~
+doa,solat jaga,..al Quran jadi teman


may God bless..insya-Allah
20 dec 09,.1.55 a.m
i'm facing ibu's laptop



boringnye malam ni...
tadi sembang kejap dengan fath..
esok kne jemput dy lagi....xsaba plak...\tapi kne makan kfc ke..ala~
kalo bley ak xnak....

Sunday, December 20, 2009

nasi goreng

ohoo~~
boringnye pagi ni..
tadi ak masak nasi goreng kampung...tapi tak jadi sebab xde ikan bilis..
jadila nasi goreng belacan..
ahahaha......
tengah cari template2 lawa ni..
yang vrsi notepad ni ok tak??

Friday, December 18, 2009

Harvest moon twin village

ahaaaaa...
when i looked up to d latest gempakstarz magzine (just now..!!!) my eyes catch an article about harvest moon : twin villages....it seems like fun and cute!!! where i can download this game????!!!


sedikit info yang saye dapat dalam magazine-all-time feveret ni..
Marvelous Entertiment Inc. baru je membikin satu lagi game harvest moon siri baru, 'HARVEST MOON: TWIN VILLAGES' / 'Bokujo Monogatari : Futago no Mura '/ HM:TV untuk pasaran 2010....Yang bestnyer,dalam game ni,pemain akan diberi peluang tuk memilih 2 kampung yang berbeza ; Bluebell Village atau Konohana Village.Kedua2 village ni cam fokus kat satu arah pekerjaan je..Slain tu,pemain akan diberi peluang tuk melawat kampung yg korang tak pilih..cm gile best ar!


Dalam Bluebell Village,kampung ni mgamalkan stail ala2 Barat gitu ar..kat sini xde penanaman,just fokus kat bidang penternakan..


ni rumah dy...rumah ala2 barat





dalam kandang dy..leh bela lembu ape sume..
..ade haiwan pelik sket kt sni..




tapi comel kan..?!hahahahaha....
nme dy alpaca..ade 2 kaler,putih n coklat
cam name kawan sy ar,al acap..hahahahahaha~*



tak macam dlm harvest moon friends of mineral town,
lebah kat sini boleh bele..^_^



suasana kt kandang gak..






then, info len yang sy dapat..untuk konohana village,kampung ni berstail jepun sket...and utamakan penanaman,,,tiada sebarang penternakan berlaku here,sweet je kan~




rumah stail jepun kat konohana




ahaha....sweeeeet sgt~~*

antare aktiviti kat konohana village~






baru!-boleh tanam padi...pemain kene bina sistem air gak!



cara nak tanam still cmbese kot..


ade mode multiplayer yang memuatkan 4 orang pemain..

dalam ni,hero n heroinnye akan dapat baju ikut kat mane diorang tinggal..n calon suami isteri tu bergantung pada kampung la.. antarenya ade Arsh, Lia, Kiriku, Nana, Zauri, n Shen Long..game ni totally cute ar~



                                   hero~                                                                     heroin~
k ar,stakat 2 je..
but,where i can download this game..!!!!!!!somebody please help me..~