Thursday, December 31, 2009

pagi yang indah..

ak bosan mghadap chemistry yang xpernah siap coz trus tumbang selepas 3 minit membukak buku tu..
so ak tidoo~....
skarang dah pukul 4.19 ak bangun balik..
cannot sleep maa..
tu la dolat ngan buku....

Tuesday, December 29, 2009

mandi hujan~~',',',



sekali lagi,hujan turun menyimbah bumi sungai besar...hui...sejuk betull....
pagi tadi ak ngan adik ak pergi perpustakaan...nak study la kononnye..hahahaha..... Mule2 tu memang la study,sebelum si kawn baik hafizah datang ,menyerang.. TRip menyetudykan orang menjadi trip mengenakan orang..haha..sebab ade nami kot.
BM karangan yang patut boleh siap dalam mase 1/2 jam jadinya 4 jam pun xsiap2...haha..
Then ak ajak ar zikrul g makan dkat rashid fadhill..Ingat saje2 coz kempunan la pulak nak makan nasi goreng...
Sebelum tu teringat pesan makyang sebelum keluar...
"Balik awal,nak hujan dah tu.."
Ak buat donno je..inagt kalau hujan pun redah jela...zikrul pun mule2 refuse sebab kate dah nak hujan,bek makan kat rumah je,..skali tu betul..ngah syok3 makan melantak melahap kat kedai kat tonggak tu..hujan pulak turun...aiseh..dah la ak sekadar pemandu basikal..cemane nak balik ni..
Dah la hujan..lebat plak tu..naik basikal pulak tu..!!!
Akhirnye ak main aci redah je..dah la basikal zikrul pancit...\
adeh nasib.....tu la padah lawan kate orang tua...haha!
Abes lencun..~


p/s: hujan itu rahmat Allah~....bersyukurlah..



Sunday, December 27, 2009

BbQ ruMah pakcik..!!!!

recently my family and i went 4 a kenduri trip 2 days 1 night at pakchick's new house..
it's so great that i fell like dont wanna 2 go back..haha..ape yang best
nye,malam tu ak berhempas pulas kipas bbQ pnye barang tu..(xtau nak sebut ape..haha)...pakcik buat kenduri sebenarnye malam 2.
.kenduri baru bukak rumah ^^.. cantik rumah dy..













rumah baru pakcik..besar kan..


malam 2 budak2 lelaki main futsal tak rasmi.. ketua: mohd izhan faiz yang senget



alin's photoshoot..


view of the house

petang tu kitorang balik lambat,pukul 5..tiba di rumah pukul 10,selepas makan malam di teluk intan..zakwan's fault..he wanted to see the menara condong.. Still condong,nyway..haha

Sebelum tu,nak cite sket..kitorang g ipoh lalu batu gajah..luckily i guess..kitorang nampak satu kapal korek bijih timah yang ori.. Gile besar ar.. Rase kagum pulak. Kate abah,batu gajah ni terletak dlam kawasan lembah kinta,tempat perlombongan yang paling besar kat tanah melayu time tu...
Patutla banyak lopak besau...
Rase nak tengok lagi je...

sempat tangkap gamba time dalam kereta..

bold whatever you are...

You like showers better than bubble baths.
You cannot stand pop music.
You have a sister.
You are an only child.
You have black hair.

You have blonde hair.
You have red hair.

You have glasses.
You wear contacts.
You like TV more than movies.
You don’t talk on the phone often.

You like to shop.
You like emo music.
You are tall.
You are short.
You are average height.
You have long hair.
You have medium length hair.
You have short hair.
You use AIM.
You use Yahoo IM.
You have more than 3 pets.
You like sushi.
You love sushi.

You are on a diet.
You are currently on the second floor of your house.
You have a small room.
You are in high school.
You have 1 little brother.
You have an older brother.
You are allergic to something.

You have a boyfriend/girlfriend.
You have a current crush.
You have many crushes.
You have been kissed.
You have kissed another girl.
You laugh a lot.
You have lots of friends.

You are lonely.
You are depressed.
You are listening to music.

You are doing homework.
You have school tomorrow.
You are sick.
You hate your teacher.
You think your teacher is OK.
There is drama in your school, constantly.
You are wearing sweat pants.
You are wearing socks.
You are wearing a T-shirt.
You have lost a loved one.

You hate your school.
You loved your school.
You have been picked on.
You have been yelled at.
You have gotten in a fight.

You have said a bad word.

You shop at Abercrombie and Fitch.
You play basketball.
You play softball.
You play baseball.
You play soccer.

You play football.
You hate sports.
You get manicures.
You shop at Pac Sun.
You go to the mall a lot.
You are close with your family.

You never fight with your parents.
You have been grounded.
You have driven a car.
You are listening to your iPod.
You are watching TV.
You are watching a movie.
You are listening to the radio.
You are singing.
You are happy.
You are sad.
You are blah.
You are anxious.

You are about to go somewhere.
You haven’t been out of your house for over 3 days.

Someone besides you is in the same room with you.
You love your natural hair.
You hate your eye color.
You wish you were never been born.
You write your own songs.
You write books.
You hate to write.
You hate your hometown.
You love your hometown.
You are smart.
You are average.
You are dumb.
You get good grades.
You enjoy having people at your house.
You love going to the movies with a lot of people.

You like to go bowling with your friends.
You have ice-skated before.
You like popsicles.
You think Vanilla is better than Chocolate.

Friday, December 25, 2009

jalan2x kL~

once again,ak g kl ngan ayah ak....
sAJEr2x suke-suki ikut ayahanda yang tercinta nak beli stok br untuk kedai..
first of all,ktorang head 2 kilang novel yg terkemuka kat m'sia ni,,,tak len tak bukan mesti la
kilang alaf 21!!

Btolak pukul 12.30 hari memang lapar perut ak..lupe pulak nak makan dulu..Padahal lunch da siap da..
Tu la ego sangat, ingat bole tahan dalam kereta..ahahaks..
Ble da msuk dalam perut makhluk 4 kaki tu baru la mate pandang sana sini time journey..
Lapar~

Then,sampai sana dalam kol 1 ar..huu..da lama tak menjejak kaki kat kilang feymes nih..
Tapi mlangnye,stok dalam stor tak bleh keluarkan..so abah cume beli novel2 lame~
Then,kitorang makan kat tepi jalan..cendol+rojak yg gile sedap..(cendol je..rojak dy cancel)
Pas2,terus pergi jalan masjid india,KL
Nak beli bahan bacaan ilmiah yg islamik sikit...
Tang2 nak gi sana tu sembang2 ngan abah,...sronok gak

Tapi..siot ar kat sane..rahmat Allah turun tetibe..............
/ / / / / / / / / / /
// / / / / / / / / / / / / /
/ / / / / / / / / / / / / / /
/ / / / / / / ====HUJaN=== / / / / / /
/ / / / / / / / / / / / / / / /
/ / / / / / / / / / /
/ / / / / / / / / / / / /
da ar time tu first time pegi jalan sorang2 kat masjid india tu coz abah beli barang lame..
ahaha,,da mced gak ak ni rpe2nye~

Balik masjid india,ktorang head trus kat ipoh..kate abah,ade seminar..
ak on je..tapi sian abah kene memandu sorang2 sebab ak tido..haha3..^3^
yng bestnye,time nak g sana tu abah beli whooper ngan grilled chicken untuk makan malam,plus air milo..
sedap n bahagia~


Dah sampai ipoh pulak,yang tak boleh bla nye,ktorg sesat dalam perjalanan mencari tempat seminar 2..
ahaha,..dengan bantuan pakcik pun kitorang ble tlajak masuk tanah perkuburan Islam plus gua tokong cina..
klaka tul..
dah tu, bile dah sampai..ble pulak ak tido tersengguk2x dalam seminar tu..buat malu je
last skali bile dah fed up,ak masuk kerete nak tido..Tapi xbole tido plak..
so ak call pija sampai stengah jam!!!!-first-time-dalam-idup.........!!!!!!!!!
Then ak pun xsedar ape yang dah berlaku..
Tau2 dah sampai rumah, jam 3.40 pagi~
haha..sian abah,,,........















Thursday, December 24, 2009

paGi~

sekarang nak pergi kl..
tengah tunggu abah ni..
ala~ lamenye..kol 12 baru bertolak...perut da lapar ni..takut muntah je nanti..
senang sgt nousea,,,

aha..ari ni..adik sy amek result pmr..nurul huda kamaliah,,fighting ea!!
sesungguhnye pmr tu ble dipikir2 dan tmbang tara balik...ianya agak mudah..(poyo je)
patut ar dulu orang kate paper result pmr tu ala...wat lap kaki je..
haha
(petikan dr seniorku yg senget~skrg kt bumi kucing)

haha...
gelagat ahmad dzorif pagi tadi...
cute kan..!!!


~@@ProfiL@@~

naMe : Ahmad Dzorif b Zainol Azmi
aGe : 3 going 4 years old
D.o.B : 4th April 2006
hoBBy: plaYing and 'syok sendiri'ing

achievemeNt: scar on eyebrow (2008) ,rotan (when being monkey-behavior),
educaTion : television (2008-2009) , computer (2009)- never reading -

Wednesday, December 23, 2009

a[dot]z[dot]a[dot]m[dot][dot][dot]~AZAM saye!
















[Dalam mood nak blogging]

Kat atas ni semuanya adalah artwork2 eyesores….[klik untuk tumbesaran berganda]
Minggu depan=minggu akhir=minggu sedih=minggu shopping=minggu ntahapeapentah
Ala2...cuti dah nak abes ar..tahun dah menaik satu,tp otak ni asal tak naik2x..hahaha3..~
(tinggi pn xnaik3..!!)

Banyak hope yang ak boleh listkan untuk ditunaikan pada tahun depan nih..

-straight A+’s SPM (d most important beb..!)
-Nak jadi rajin
-xnak tido dalam kelas
-be responsibler
-Jadi lebih matang dan berkeyakinan serta berketrampilan
-Lebih baik daripada tahun 2009 (of course ar..!!)

My topic here, SCHOOL gURL.!!!~hELO 2o10 ~

Ok..start here, mau answer sikit question cepumas dr majalah yezz nieh..

3…2…..1…….okeh…(come here quest…xtakot 2x~)

++soalan PERTAmA++

“Tentukan 10 azam baru you all untuk tahun 2010”Errr…..ookeh…(bnyaknye..)

  1. Straight A+’s SPM 2010
  2. Trial mesti more than 9A+….(total=11 subject)
  3. Khatam satu al Quran at least once..(xmasuk time bulan Ramadhan)
  4. Hghen my resistant 2wards personal probs,friends connection error..bla2..

(I don’t like problem)

  1. Jgn buang masa anda~
  2. Value my precious time with my class/hostel/society/bp/head mates

~tahun akhir ni..!!~waaaa......xl

  1. Ermmm…turun jd 48kg??(ala..segan ar plak)..:3
  2. Beli nset baru..(yg lame da rosak..isk3..)
  3. Menteraturkan locker setiap minggu- WAJIB! –

Ahaaa.....the last one...

  1. Rjinkan sikit blogging – mesti malam2 je..!!

++Soalan KEDUA++

”Senaraikan azam 2009 yang tercapai”..(ape azam ak ea??)

  • Dapat 5A1 time last year exm...(alhamdulillah capai..)
  • Dapat beli kamera (tp gne duit ibu..haha..-Nikon Coolpix L20-
  • Bio A1 time last year exam..

~tu jela..sket je..ahaha..br prasan..!!~

++soalan KETIGA++

“Senaraikan azam 2009 yang tak tercapai dan mungkin mampu dicapai pada 2010”

...(yang ni macam banyak je...^&^)

  • Bace Ma’thurat dan al Quran tiap petang dan pagi
  • Pergi surau awal2..
  • Puase sunat tiap Isnin dan Khamis
  • Add maths A1 time sume exam..(isk3 kcewe gile xdpt A1 time last year exam)

++soalan KEEMPAT++

”Senaraikan azam 2009 yang tak tercapai dan tak mungkin dicapai”

Errr.....ape ye....turun berat jadi 45 kg????.....

(yang tu target taun lepas tapi cam kompem xdapat je..

sbb makanan DM sekarang sedap~)

Haha.....

Tu aje la....soalan lain yang dy bagi adalah macam ”Buat pelan tindakan untuk mencapai azam baru 2010 dalam bentuk mind mapping”...-nak kene buat ke??

Cambest je.....

Dan..............2009 is my sweet memories~

Im being a f4 student

Being a senior in my dorm

Being a lala-brained person

Im experienced a lot

Thanx 2009

la, br 26 dis tp buat ayat macam 31 dis..

......................................................................................

MalamNYe~~

sekarang da pukul 3.11 pagi ar...
nak tido tapi tak boleh..
adoyai..ni yang lemah ni..
esok nak pergi ps buat homework+revise+sembang+ngarut=balik
hahahahaha~
pagi esok ak kene pergi kedai la pulak..
kerje2x..
duit2x..
$$
........................................................(tido dalam lamunan).............................................

Monday, December 21, 2009

mY fuTuRE~~

sekarang ak dah 16 tahun...
atau lebih sedap kalau cakap 16 going 17..
i'll sit for the spm next year..
nabilah zainol azmi..are you ready..????



spm..spm..spm....F5...F5..F5...
lalala~~~
taknak3x.......isk3....lagi 2 minggu nak bergelar F5...
dengan homework sume tak siap lagi...are you going well,biel???
i hope so ar..
aperpun..tahun ni kene buat yang terbaik..yela..kate abah,untuk F5 kena la sruggle sikit..ni la exam yang bakal menentukan masa depan kami nanti,sama ada nak jadi tukang sapu sampah ataupun arkitek jutawan terkenal an... Time da makin suntuk..kene hafalkan semua subjek F4 n F5 bukan prkara mudah..
Nasib baik tahun depan satu dorm ngan orang2 yang struggle jugak..moga ak ikut jejak langkah diorang nanti..
Aminnnn~~





my to-do-list
+kene buat nota bnyak3
+jangan tidur dalam kelas
+buku latihan,rujukan semua well-prepared
+jaga hati kawan,guru2 semua..(penting ni)
+restu ibu bapa is important....!!
+rajin sikit stay up..bia biase..
+jangan main2~
+doa,solat jaga,..al Quran jadi teman


may God bless..insya-Allah
20 dec 09,.1.55 a.m
i'm facing ibu's laptop



boringnye malam ni...
tadi sembang kejap dengan fath..
esok kne jemput dy lagi....xsaba plak...\tapi kne makan kfc ke..ala~
kalo bley ak xnak....

Sunday, December 20, 2009

nasi goreng

ohoo~~
boringnye pagi ni..
tadi ak masak nasi goreng kampung...tapi tak jadi sebab xde ikan bilis..
jadila nasi goreng belacan..
ahahaha......
tengah cari template2 lawa ni..
yang vrsi notepad ni ok tak??

Friday, December 18, 2009

Harvest moon twin village

ahaaaaa...
when i looked up to d latest gempakstarz magzine (just now..!!!) my eyes catch an article about harvest moon : twin villages....it seems like fun and cute!!! where i can download this game????!!!


sedikit info yang saye dapat dalam magazine-all-time feveret ni..
Marvelous Entertiment Inc. baru je membikin satu lagi game harvest moon siri baru, 'HARVEST MOON: TWIN VILLAGES' / 'Bokujo Monogatari : Futago no Mura '/ HM:TV untuk pasaran 2010....Yang bestnyer,dalam game ni,pemain akan diberi peluang tuk memilih 2 kampung yang berbeza ; Bluebell Village atau Konohana Village.Kedua2 village ni cam fokus kat satu arah pekerjaan je..Slain tu,pemain akan diberi peluang tuk melawat kampung yg korang tak pilih..cm gile best ar!


Dalam Bluebell Village,kampung ni mgamalkan stail ala2 Barat gitu ar..kat sini xde penanaman,just fokus kat bidang penternakan..


ni rumah dy...rumah ala2 barat





dalam kandang dy..leh bela lembu ape sume..
..ade haiwan pelik sket kt sni..




tapi comel kan..?!hahahahaha....
nme dy alpaca..ade 2 kaler,putih n coklat
cam name kawan sy ar,al acap..hahahahahaha~*



tak macam dlm harvest moon friends of mineral town,
lebah kat sini boleh bele..^_^



suasana kt kandang gak..






then, info len yang sy dapat..untuk konohana village,kampung ni berstail jepun sket...and utamakan penanaman,,,tiada sebarang penternakan berlaku here,sweet je kan~




rumah stail jepun kat konohana




ahaha....sweeeeet sgt~~*

antare aktiviti kat konohana village~






baru!-boleh tanam padi...pemain kene bina sistem air gak!



cara nak tanam still cmbese kot..


ade mode multiplayer yang memuatkan 4 orang pemain..

dalam ni,hero n heroinnye akan dapat baju ikut kat mane diorang tinggal..n calon suami isteri tu bergantung pada kampung la.. antarenya ade Arsh, Lia, Kiriku, Nana, Zauri, n Shen Long..game ni totally cute ar~



                                   hero~                                                                     heroin~
k ar,stakat 2 je..
but,where i can download this game..!!!!!!!somebody please help me..~

Monday, November 23, 2009

Heya~3rd holiday

yup blog~
nak citer ari ney...kitorang satu family pergi sepang..nak hantar ibu terchinta pergi kursus...
kate ibu ari ni dy gi kursus headcount..kire kepale ke,bu??? ntah la..aku pun takpaham..tapi KL punye pasal kan..kitorang pun join la ekspedisi menghantar ibu ke sepang yang indah...cheh,,,trademark awal kitorang untuk sepang,,
"ibu....nak pergi kLIA sepang ke???..."
"....ade pergi litar sepang tengok F1 tak time kursus nanti??..."
"..em...akak nak ikut same kursus tu nanti , boleh???he3.."
"Banyak tul songeh..!" kate ibu.."ingat orang pergi main2 ke??"

pup..!satu tampalan kne kat dahi kitorang....puan ibu dah mare le...he3..kitorang sayang kat ibu la...jangan la mushy sangat...Akhirnya, pas kate itu ini..kitorang pun dapat kate sepakat..yea>>!!!rase nak melonjak je bile abah bagi kitorang ikut g sepang hantar ibunda tersayang...
pagi tadi.....

"BANGUN2x.....cepat..abah nak ambil pukul 8 nanti...sume dah siap kite terus go on nanti....!!!!"
suare ibu dah menerjah masuk telinge pepagi buta ni....baru pukul 6.30 la bu...tapi..sepang punye pasal..sume adik2x aku yang selame ni liat bagaikan jelli gummi bila nak bangun pagi, terus vroom menderum pergi rebut bilik air..nak solat dulu.. esy,,teruk betul diorang ni..
almaklumla, ak da bangun dulu....bley la kutuk dalam ati....aku senyum dalam hati...Mak aku wat muke pelik je tengok aku..."Esy, ape anak dare senyum sorang2x....cam monyet keluar hutan.."
Pesanan buat semua:JANGAN TIRU AKSI INI

Then.,pas mandi,iron baju,siap bekal semua kitorang pun bertolak la...Memang pagi tu kene marah ngan ibu sebab siap lambat.,...he3...aku ingat abah nak datang rumah,...patut la xdatang2,,,rupe2nye kene jemput....
dapat je marah percume ak pagi tu...pas2 jemput abah kat kedai...terus je g alam sentral. Shah Alam.... Abah kate nak daftar syarikat....oOoOOoo...act,ak confius gak..asal baru nak daftar syarikat..padahal kedai tu dah lame beroperasi...n mulela  tour-tak-rasmi kitorang dekat alam sentral tu..hik3...cam orang kampung masuk bandar,...sume bende nak dibeleknye..hahahaha..klaka yang amat..tapi takpe,asal puas atikan..
yang xle bla ibu la...
"....esy...geram tul la ibu...."
"nape bu..???" excited aku tanye...mane taknye..geram ibu siap wat gaye lagi..ni mesti ade pape gempak...
"tu ha..tadi...."
"em..??"adik2 aku dah mule kerumun kitorang..
"ibu pergi kedai tu..." jari ibu dah point satu butik baju tu...
"so.....???ade baju best ke..." esy ibu aku sorang ni la...cbe trus direct saying je...saje wat kitorang cuak..
"nape bu..bju raye ke??" adik ak da mencelah...
"takdela,sulaman manik kat situ lawa2...tak sabar nak balik ni..nak try.."skali lagi gaye dibuat..
ceh..aku dah agak...memang tu la hobi terbaru mak saye ni....menjahit sulaman manik kat baju....tapi,memang cantik la dy wat..ni yang bangge jadi anak beliau ni.. ^-^
akhirnya,tengah hari 2 kitorang makan kat bumbung pkns...ntah mane ntah ayah aku bley tau tempat cenggitu ... hebat tul..tapi kan skali kat situ 1family ,totalnye plus minus rm 46 la...gile mahal...sebab kalau tak,makan satu family kat big river ni baru dalam 30 gitu je...tu kalau makan pesan..lum makan nasi campur..:dipetik dari kate2 abah dalam kerete tadi...
pas2.kitorang trus head sepang la..nak hantar ibu....kat hotel concorde inn...sampai2 kitorang adik beradik terus rasmikan katil..ha3..gaye cam bilik sendiri..tunggu len kali jela...kate ibu...then,ibu baru tersedar yang dy xbawak ubat gigi ngan berus,,..so kitorang g la downtown sekejap beli mende 2 sume...
pastu..terus hantar ibu balik kat concorde inn tu..
isk3 cdeynye bu,...bye2 ntk 3 hari ni kay....
love u.
ur daughter.
balik tu mulela kitorang membodek abah mintak singgah burger king ke ape2 ke...yang zahin mulela buat trick xbertempat dy tu..nak g toilet la..sakit perut la..semate2 nak berhenti kat r&r...hak3..klaka tul..abah wat dunno je..dah paham anak katenye...akhirnye abah just berhenti kat perhentian tol yang xde ape2 tu..padan mke kitorang..tapi,abah sian tgok kitorang,so,abah ajak g bukit melawati maghrib2 tgok sunset...subhanallah...cantiknyer...!!!!!!!!!!!!
manakala,selepas kitorang solat maghrib kat kuala selangor tu...mle ar ayah ak nak tukar mode jadi pensyarah dalam kereta....dy cite sume yang pasal biologi makanan tu..pasal reb blood cell ,villus ,insulin, glucose,bla2....lagi macam2 la...cam nak trick kitorang supaye xya berenti makan je..
haha...i know u well,abah...
natijahnye,time kitorang berenti makan malam tu,smorang order air kosong...!!!!!ha3 klaka....
that d end.
pas2 kitorang balik rumah je.
thanx kt abah 4 a fun-educational journey ea..

Sunday, November 22, 2009

2nd holiday...O~la...

morning again ntk pagi tadi...sekarang dah pukul 5.41...xley bla betul untuk hari ni...pagi tadi standard je aku bangun pukul 6.30..Then, finishkan ape2 yang patut and my chores-home-life pun start la....start dengan pergi kedai mamak beli some cereal,qamhun la dalam b.anyer untuk makan pagi tu...ibu ngan abah mane ade,due2 pergi kedai kerja..adik aku pun ikut sekali..well,demi mencari sesuap rezeki. aku tinggal la kat rumah ngan adik2 yang lain.. ntah nape pagi tu aku rase malas..so,just beli cereal jela..susu dah ade kat rumah..
apelagi,pagi2 bangun punye selekeh terus amek duit bagi zahin yang tengah syok main game yang ntahapeapentah kat dalam komputer tu.. then amek sweater kat celah2 kain dalam almari baju,put my selendang on , and trus naik basikal g kdai runcit mamak kat pekan 2...niat di hati memang nak beli cookie crips...ala~ sedapnye..skali ah sampai kat kedai,maunye nangiis...coz TAKDE...!!!!!!!!!
waaaaa....susah2 naik basikal xde kat situ pulak..kacau betul...
ingat lagi sembang ngan pakcik mamak tu..siap wat muke tarik lagi aku ni,,
mle2 dye yang tgur dulu.."ya cik,mau cari ape?"
aku terus wat senyum semanis gula mentari,,"cari ni pakcik..yang besar takde ke..?"..sambil pegang kotak cookie crips kecil.
"oh,itu takde la cik..ini koko krunch duo mau..????"
aku buat muke toye..
aahaks??koko krunch??taknak aku..dah maleh makan koko krunch kat ostel...thanks jela pakcik..i go dulu..
pastu aku teruskan la journey ak 2 the west mencari cookie crips yang diidamkan..alhamdulillah,xjumpe..hcideahaha..... takpe la badan,dah nasib...aku just decide beli milo versi cereal je....ok la... balik2 rumah,rupe2nye ibu dah beli kan satu kotak besar cookie crips untuk ak..!!!!
wwwaaaaa,,,thanx mum,love u a lot.sangat.!!



sedapnye..!!!!!!!
exam once again..
fuh...seb baik aku taun ney..
alhamdulillah,stakat ney full dapat sume nmbo 1
he3..ok x??
act,bangge ntuk mak ayah
coz tahun lepas nak dapat nombo 3 pun sussah gilerrr....!!!!!
abah dah janji nak blanje makan nasi goreng kalau dapat sume A/...
abah, i'm looking foward 2 it...
love u always.ur daughter.

Complicated Girl Blogger Template

Complicated Girl Blogger Template

Saturday, November 21, 2009

once again....bla2

dey blog...
kali ni ble ar aku tulis banyak2 kan..
hehehe...nie yang best melampau ni..
cuti sekolah 2009 da mule...
at last,



kelmarin, aku still kat skola lagi la..
pengalaman balik lambat untuk taun ney,bg aku memang fun abes la..
nak tau kenape?
first,kitorang mule2 memang ar cam bengang a.k.a agak xpuas ati sebab kene balik lambat..
but who knows,
there's something that He sorok behind it
mmang ade hikmah di sebaliknye kan..
ngan balik lambat ni aku dapat ar wat troughout abes la kat sume barang2 ak
n settelkan something untuk tahun depan..
tu just memadai..
plus,taun ni dapat cop katil untuk tahun depan..
waaaa...first time tu...
bangge2x hik3...
and aku...
dapat rase ukhuwah yang lebih between kitorang,,means batch aku la
yela mane taknye..kne kemas barang same2..
then, time kat skolah pulak yang boring abes tu ktorang sembang same2..
da takde kerje kan..
hi3
n aku dapat kain sekolah free untuk taun depan..
yea!! tak yah beli dah..hik3


Saturday, October 31, 2009

finAL exam of d yeaR 2009 in sLiss

em..klu pasal exam,,,mmmmmmmmmmg susah tahap xbole cite r...paling gile otak ak stuck nak dibuatnye kmpem r time jawab add math...ntah la,,ak wat dalam bku latihan 2 okiedokie je.....sampai paper exam dpn mate trus...Innalillah....kabur pancaindera ak dibuatnye...haha..bole ak tinggalkan part graph camtu je....markah da la banyak kt situ!!!!....when somebody said life is not easy as y=mx+c......but it a little bit difficult when we put algebraic on that eq,,,imagine y=mx+cdefjkilgx...how we gonna to solve 'em???????!!!...h,mmm,,,at least when we put y=mx+c it shows that all proble in this world can be solved easil as abc,as long as we use d right formula,right???..tula antare hikmah blaja add math sbnrnye... duit2x.... kadang2x ak rse ak ni truk sangat...agak boros n ske berbelanje n ape2x lagi r...se baik ayah ak ade wat bisnes,so kitorg stu famili xprnah la ade krisis kewngan n sebagainye....korang ade cadangan tak ntk ak nak dptkan duit???... ak bole je kerje.. problemnye ak cpt boros!!!!!!....hahahahahahaha... anyway, ak cg nak beli mp4 kalau dapat...bahagie sket... tapi ak mne gne sgt sbnrnye pun...kadang2x ak rse lagu ni bole bawak masalah gak dlm life... lagu tu da la sdp...orang sume suke nyanyi..sonye, asrama jadi bising,BP bising..da tu plak..rumah ak pun bising dengan lagu....kesannye....time exam lagu je yang trngiang2x kat otak ak...jawapan,idea sume ntah ke mana...!!! Bising tul kple ak !!!

kuar jalan2x/...

salam!!!

this morning was agreat day as i went for a walk with my friends in d big river city,...what a tired day... i and pija cycling..,while others just walking...aja also ngade2x nak nek basikal,,so i gave her one..then we go to many sort of places..buying shirt,watch,this that and many more....
well..i feel great coz this is my first time on walk with pija...hik2x...luv her a lot..she's my best friend...sometimes feel she's the greatest..she's cute,smart and also very kind....very very very kind maa.....i just be thankful 2 god to get a friend like her...

Friday, October 30, 2009

EXAM final of d year 2009 in sliss

em..klu pasal exam,,,mmmmmmmmmmg susah tahap xbole cite r...paling gile otak ak stuck nak dibuatnye kmpem r time jawab add math...ntah la,,ak wat dalam bku latihan 2 okiedokie je.....sampai paper exam dpn mate trus...Innalillah....kabur pancaindera ak dibuatnye...haha..bole ak tinggalkan part graph camtu je....markah da la banyak kt situ!!!!....when somebody said life is not easy as y=mx+c......but it a little bit difficult when we put algebraic on that eq,,,imagine y=mx+cdefjkilgx...how we gonna to solve 'em???????!!!...h,mmm,,,at least when we put y=mx+c it shows that all proble in this world can be solved easil as abc,as long as we use d right formula,right???..tula antare hikmah blaja add math sbnrnye...

duit2x....

kadang2x ak rse ak ni truk sangat...agak boros n ske berbelanje n ape2x lagi r...se baik ayah ak ade wat bisnes,so kitorg stu famili xprnah la ade krisis kewngan n sebagainye....korang ade cadangan tak ntk ak nak dptkan duit???... ak bole je kerje.. problemnye ak cpt boros!!!!!!....hahahahahahaha... anyway, ak cg nak beli mp4 kalau dapat...bahagie sket... tapi ak mne gne sgt sbnrnye pun...kadang2x ak rse lagu ni bole bawak masalah gak dlm life... lagu tu da la sdp...orang sume suke nyanyi..sonye, asrama jadi bising,BP bising..da tu plak..rumah ak pun bising dengan lagu....kesannye....time exam lagu je yang trngiang2x kat otak ak...jawapan,idea sume ntah ke mana...!!! Bising tul kple ak !!!
30 0ct 09

8.30 pagi



sekarang ni da abes exam..waaaa..gile r...da 3 minggu ak pekse, btarung dgn soalan2x pelik n ak rse ak pnye nerve cell ni da abis tepu ngan maklumat2x yang tertulis dalam kitab teks sume tu...
sekarang ni diorang still exam sivik,tp ak da anta awal sket coz malas nk pikir bnyak2x...Jap lagi nak balik rumah...tu yang ak ske tu! haha...i <3 my home..... ari tu ak ad bincang2x ngan fath, nak wat projek..bley ker ar mende tu jalan?... ak arap sgt yg mende tu akan jadi jugak...dapat ar gak ak sket duit wat beli2x barang yang xprlu pn...hehehe....takkan nak mintak kat mak je kot...malu r...syik mintak2x aje...em,modal cemane ar?.. Ak da kumpul dlm rm 200,pas spm ak nk start buat bisnes...sekurang2x nye nanti kat u ade sumber pendapatan wlpun kecil je..
em,caiyok2x biel!!!!!!

(mende ni ak karang time ngah exam..!!!)

Sunday, October 18, 2009

my first-post-ever!

hello....aloha...
hi..this is exactly my first post on blogspot...i'm totally excited..emm..what should i say..okay,my name is nabila and everyone in my school called me biela,,nabil for my mother's family and nabilah for my father's..my siblings called me 'akak' , coz i'm d oldest..so in harfiahnyer..i have a lot of nickname..sometimes they call me biel,bil,bielot,bla2... i'm open ,as long as it's good
tp ske name lilybee..cam comel je..
hik3x

here i would tell a lot of story of mine n hrp i can go on ith this la...
18 oct 09