Friday, December 31, 2010

azam lagi!


yeah. it's new year.
..........................................

bila semua orang cakap pasal tahun baru, rasanye ape yang diorang pikir ea. Em, bende baru? Azam baru? Kehidupan baru? Ak? entahla..untuk 11tahun lama'ny ak just berpikir tentang SEKOLAH sekiranya tahun baru tiba. Sebabnye, yela, kene daftar sekolah an. Lagik2 mase tubuh di dah besar melebar (bukan memanjang)..semua bende kene take care sendiri. Ibu abah just bagi order n money je. Nak tak nak , ak kene kayuh basikal ke sana ke mari sebab takde transport nak hantar.

Dan, sekarang, almost no more school in myself, rase cam tahun baru dah takde makna. Walau apapun, cam bese, list AZAM wajib buat tak..ahaha. Before that, let's recall the past year's.


10 azam 2010 saya

  1. Straight A+’s SPM 2010
  2. Trial mesti more than 9A+….(total=11 subject)
  3. Khatam satu al Quran at least once..(xmasuk time bulan Ramadhan)
  4. Hghen my resistant 2wards personal probs,friends connection error..bla2.
  5. Jgn buang masa anda~
  6. Value my precious time with my class/hostel/society/bp/head mates
  7. Ermmm…turun jd 48kg??(ala..segan ar plak)..:
  8. Beli nset baru..(yg lame da rosak..isk3..
  9. Menteraturkan locker setiap minggu- WAJIB! –
  10. Rjinkan sikit blogging – mesti malam2 je..!!

Err..okeh wahai cik saya, ape yang dah ko capai? 
nmbo 1 tu : dapat straight A spm, mne tau lagi. nmbo 2: malangnye xdapat capai..[faktor: tumbesaran otak xcukup sempurna.dapat 7A+ je]..yang ketiga lak, alhamdulillah, memang sekali je ak dapat khatam (plus masa ramadan, dapat la 2 kali). Yang len2 tu xdapat capai, makin tambah berat adela.. Bak kata yong, dah tak reti dah nak kurus, nak gemuk pandaila..ahaha. (cmtu sampai mati pun jadi budak overweight..nak ke?!) Nset pun xde yang baru..mane nak collect duit..terpaksala mintak ihsan ibu. tu pun nasib baik ibu memang nak beli handset baru... Conclusionnye: saya masih sangat lemah dalam mencapai cita-cita. Takpe, tahun depan  tahun ni kita teruskan strategi berpoyo2an dengan azam. Yosh!

Okeh >BACK TO TITLE<. Azam ak tahun yang gilang gemilang ini adalah......[kene sepuluh gak ke??!!!]

  1. Dapat straight A SPM. (tinggal doa n harapan ak je ntuk merealisasikan bende nih)
  2. Siapkan video form
  3. Upgradekan blog form
  4. Err, beli handset baru? [tak habis2..]
  5. Nak mp4
  6. Take medic course [lagi bagus kalau dapat fly ke oversea]
  7. Jangan nangis banyak sebab manusia. kalau kerana Tuhan, anda digalakkan sama sekali. Be tough!
  8. Belajar buat truffle [cipta resepi sendiri pun takpe..hahah.]
  9. Kuatkan resistance n shield peribadi terhadap bende2 menggugat iman. WAJIB!
  10. Khatam 2 kali. Ramadan wajib sekali.
  11. Rajinkan solat malam.
Okeh. err...tambahan, jangan tambah berat. Kurang takpe..hu3.

i hope u'll better than the past
welcome, 2011

Thursday, December 30, 2010

goodbye~2010



bye2...
ha3
2010 plays a great role in my life. The year that i'll never forget. Nape? Sebab banyak gile kenangan yang tak bole bla.... Menjadi budak F5, blajar jadi stress..ha3.. macam2la..
Dengan konflik berlambak lagi..[ussyh...tamau ingatla]

Tapi ak bahagia dengan tahun ni. Sebab ak bahagia dengan kawan2 ak. dan sekolah ak.
Saranghae~<3

Wednesday, December 29, 2010

semalam...ehh..kelmarin

Yup, mumblyme's back.
Kelmarin, (bukan semalam)...ak bermain2 bersama kawan2 lame ku yg terchenta.... uish..yang hebatnyer, semorang dah jadi LAIN except for adiba yang still kontot anf chubby cam dulu2...haha3....
..cerita reunion ni sebenarnye bermula pada 2 hari sebelum tu.. tetibe ak dapat mesej pop out kat fb dari syabika..
Dy mintak ak buat reunion untuk kengkawan sksu ( atas permintaan rusydi si kp juga )...malangnya ak yang malas lagi pemalas ni menolak..sebab masa tu ak baru abes uruskan jamuan form yang punyela olalala~ tu... Penat bukan sebarang penat ko taw.. Sian syabika an...tapi disebabkan kekentalan (plus, sebab rusydi yg mintak kot..hehehehe) , dy buat gak, and adela ak tolong sket2... Last2 kata persetujuan dicapai dengan butir2 tertentu yang dimesejkan oleh rusydi ke semua bekas member2 yang dikenali.

Camni bunyinyer:

Then, pada hari kejadian.......................
Tada........!!!!!!!!! Ak datang awal gile..9.50! Semorang pun belum sampai lagi, except alin (sebab ak janji ngan dy nak gi sama2)..Dan malangnye semua orang datang lambat..11.00 pagi pun belum penuh, tapi bile betul2 SEMUA ORANG DATANG, memang penuh beb.... seyes.... sebab ada budak2 kelas lain datang.. Smorang da bertukar wajah, except budak2 6A ( sebab kitorang baru buat reunion 2 tahun lepas..adibah lagi la tak bertukar langsung!~ )... Dan event tu berlangsung dengan saaaannngggat lancar, except ema yang datang lambat giler..! Haha...

Masa tukar2 hadiah pun best..start dengan ema bagi rusydi. Rusydi bagi hazwan. Hazwan bagi ntah. ntah bagi ntah.......................[xingat la pulak..hahaha]....sampai la last sekali, ridhuan bagi ema.... Yang lawaknye, ema dapat bende yang sama macam yang dy bagi rusydi and dy dapat yg paling last [meskipun dy yang bagi paling AWAL!!] .. wahahaha...lawak tol... Benda itu adalah sebuah jam. Bagus jugak, boleh bawak pergi plkn kan..?
Dan semua'ny b'surai pada jam 1.00 petang dengan muka yg sangat ceria ~


syud,alin,mumbly n erma
(sweet~ ^^ )
27-Dec-2010
budak2 laki^^

Monday, December 27, 2010

JANGAN PAKAI TUDUNG CARA BIARAWATI KRISTIAN

aPemakaian tudung biarawati telah menjadi fenomena pada masa kini tanpa disedari oleh umat Islam. Fashion tudung ala Biarawati Kristian ini mungkin lahir dari kelekaan umat Islam sendiri. Justeru, menjadi tanggungjawab kepada kita untuk menjauhi fashion tudung ini dan kembali kepada pemakaian tudung cara orang Islam, dan menunjukkan sikap berhati-hati kita dalam etika pemakaian Islam.


Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka ia termasuk dari golongan mereka" (Hadith riwayat Abu Daud, disahihkan oleh Ibn Hibban)

Bagi anda yang memakai tudung seperti gambar di atas, ayuh tinggalkan fashion tersebut. Bagi suami atau bapa yang punyai isteri dan anak yang memakainya, tegahlah mereka. Bagi mereka yang punyai medium untuk menyampaikan mesej ini, sebarluaskan mesej ini untuk manfaat kita semua.

Semoga usaha kecil kita ini mendapat ganjaran yang besar di sisi Allah taala.

"Berpakaianlah mengikut ajaran Islam"






moga ak ttp istiqamah dijalan-Nya...amin....

Sunday, December 26, 2010

kawan2..




[tetibe ak rase pic ni klaka pun...haha....by the way, diorangla manusia2 yg ak sayang sangat~]
p/s: kalau buat p'tandingan muke paling klaka, rase2 cpe menang? shak, amir,fathiy or akmal? takpun acap...?!

-dicuri dr blog jijah

akhirnya~

yup...my comeback stage after the FRIGHTFUL SPM~
haha3....not exactly that FRIGHTFUL actually... Da ar, tutup pasal exam...dan sekarang pasal AKU okey,?
Camne ngan blog ni lepas update skin dy? Ok tak?
Saje je taruk bebanyak anime lucky star..sebab dy KAWAII~ dan konata much like me also...(in home)
em..so like kagami (in front of those michiveous brothers)...and just like tsukasa (in school)..
hi3..three in one...(ak da agak da..ak mmg unik..!)

Cuti ak berstart semasa jam menunjukkan pukul 4.31 petang 16 Disember 2010..and probably akan tamat mase 6.00pagi 3 Januari 2010 nanti...nape? Bukan sebab ak masuk sekolah, tapi karena gue dapat PLKN dong...hu3...mmg mule2 ak xdapat except, tapi lastly ak pasrah..memang dunia ak ni dah turn upside down la..
ak dapat sama kem dengan bam, nai, izah, hatta, faiq ngan hazim..kat k.kangsar sana..jauh nun ke grik~...
(BACK TO TITLE)> kejap an cuti ak..sayang betul.... 3bulan je...

K ar, ak nak g enjoy narnia...bye2 blogkku~


teka jela mane satu diorang