Monday, November 14, 2011

dorayaki.

Assalamualaikum :)

Lapar,

Lapar,

Laparnye!

Teruk betul bunyi-bunyi kat atas tu. Sekarang musim syita' macam dah nak mula secara officially nye. Pasal tengok ramalan google tadi, esok dah nak hujan dekat kaherah. Huuu. Tengok fb kawan-kawan, macam-macam status baru pasal hujan dah muncul sebab baru malam tadi, hujan turun sekejap. Tapi ak takde la perasan sebab tengah masak time tu. Rugi pulak rasanya.
(Nampak sangat ak ni budak rajin masak, kan~~)

Jadinya, sama la macam kat malaysia. Kalau hujan rasa lapar, kat sini, memang lapar sentiasa sebab sejukk (walaupun tak sesejuk jordan, tapi tetap sejukla jugak! >,<

Boring sikit, makan. Aisehh.

Tambah lagi dengan keunikan kedai-kedai makan kat sini yang semuanya menawarkan khidmat 'tawsil' ---> means: delivary. Sampai kedai runcit dan farmasi pun ade khidmat tawsil tau. Maju tak maju diorang ni.. Nak beli ayam mentah buat masak pun ade khidmat tawsil. Call je.

So, kerja ak malam2 --> tawsil pizza la, burger la, Aisehhhh.

Takut pulak rasenye nak balik malaysia. Mesti muka ak dah jadi lain. Isk3. Nak nak pulak malam ni teringin nak makan dorayaki. Jadi, ak pun try la buat satu. [ Takde la satu pun, banyak gak la.... ^__^ ]

pedulikan meja belakang yang bersepah tu. Fokus pada dorayaki SAHAJA!

inti cokelat. ummmphhhh.


p/s: post ni saje-saje nak batak je sebenarnya.

Jangan jeles pulak. WAHAHA.



6 comments:

husna assaedah said...

diet la nabila...
ak mkn biskut kering je kat usim..
ha3~~

haru_maki said...

hehe =,=.
tengah cuba.

KID said...

wah!! dorayaki~ kali trakhir ak mkn mse kt smap dulu,peh sdap gler!!

an_isaz said...

bil,abesla..mkin chubby t..bil,nk blek msia taon ble weh?

haru_maki said...

fathi: cube la buat. senang n sedap kot.

nisa: mestila taun depan~~~ Mak ak suruh balik. Ak plan nak balik 2thn skali. nanti tahun 2 ak raye sini je~

kiwi_baek! said...

sedapnyeeeeeeeeeee.... jeles3