Thursday, November 10, 2011

nak buat post

Assalamualaikum :)


Eeeeeeee. sejukkk. Dah lame gile ak tak buat post. Sekarang ak nak buat satu. Boleh tak cakap camtu? Haha. Langit munira,, malam yang gelap pekat namun dilimpahi oleh cahaya lampu-lampu mesir yang sememangnya sangat-sangat la indah. Mesir ni memang fiilnya hidup waktu malam, dan suram pada waktu siang. Lebih-lebih lagi, musim syita' dah nak masuk. Jadi, malam menjelma lebih cepat dan aktiviti siang menjadi lebih terbatas. Pukul 5 dah masuk maghrib. Mane taknye. Tapi subuh pulak jadi makin awal. Angin pulak umpama econd. Sejuk dan kuat, sampai terkejut cell dekat medullary cavity ni. =,= Jalan kat koridor bangunan syu'un tolabah pulak rase cam masuk fridge sebab kat situ koridor dy guna marmar. Eeeeeee. Sssseeejjjuuukk T,T....

Lazim bagi haiwan kecik2 untuk remain dormant sebaik sahaja musim sejuk tiba, tapi kita sebagai insan, makhluk yang berakal takle la buat macam tu. Kene gerakkan sikit badan ni, panaskan hati dengan kehangatan ukhuwah dan rasa mahabbah dari Rabb. (Sori, struktur ayat tak berapa nak difahami. maklumla dah lama tak buat post...)

Well, well. Salam aidiladha buat semua kawan-kawan dan warga Malaysia walaupun raya dah habis. Kullu sanah wa antum toyyibunn. Amiin. 




p/s: First time raya kat sini, syahdu rasanya. Sebab takde family kot. Jadi diri sendiri dan kawan2 kene sama-sama bertungkus lumus masak apa yang patut. Sob,sob. nak balik rumah rasenye.

2 comments:

LemoN~* said...

alaaa, sian syg aku ni,, xpe2, mesti skrg dah lebih pro d bdg mskn ni kan? hahaha,

haru_maki said...

ok la jugak. hehe. ade rendang, kuah lodeh, kuah kacang, nasi ayam~ Masak sendiri kott~~ >,<~