Sunday, July 31, 2011

post bergambar

Assalamualaikum :)

Ngeh2..hehe... Apa khabar semua orang! Cam biasa, lameenye tak bukak blog!!! Ahaha...ditambah pulak sekarang ni wireless kolej dah tamat tempoh, so tak boleh la online selalu. Nak online pun cume dekat kampus je la. So, basically, minggu lepas + lepas ak rasa minggu yang TERsibuk untuk bebudak intec, khususnya budak egypt ak rasa, sebab banyak sangat kuiz ngan assignment kena hantar. Dalam kes ak, banyak presentation ak buat main spontan je. Pasal takde masa nak baca lebih2. T,T sedeh kan~. Takper2..^^. Naim pulak dah habis pre-med. Tak aci kot. Ak masuk dulu! Isk3... tapi dy xde final exam. Memang patut pun.

Okey, minggu lepas+lepas kelas kitorang buat lawatan sambil belajar+ praktikal ke restoran arab di cyberjaya. Saje, nak try makanan arab before fly ke sana. Memang the best la journey kitorang tu. Seronok tahap petala kelapan, sebab...aha...best la. Makanan dy pun masyuk, orang arab Yaman yang masak. Dy spekeng arab je time order tu. Kitorang pulak antara paham dan tidak je. Nasib baik lecturer tolong cover. Malu betul, dah dua bulan belajar pun tak fluent lagi. Ana mutaasifah ya muhadirah. Ehehehe..

ni bas nak pergi sana :)

cantik kan bangunan dy !

menu yang harganya boleh buat ak muflis dlm masa 2 jam

air2 jus dy memang pergghh...ak rasa satu cawan=dy perah 1 buah (without additional water). Bukan jus, tapi pes!



nasi yang ak xsure nama dy ape, tp bayangkan sepinggan ni makan sorang! kitorang kongsi 4 org 1 pinggan

baki yang tinggal. Banyak kan!



ni lah kelas MEG03 yang best gler!!!^^




Sambung cerita, banyak benda yang berlaku minggu lepas. Ak cter part2 yang gempak je ya. Cam hari rabu tu, INTEC ada anjurkan international food festival. Jadinya semua program bukak booth makanan masing2, kecuali AUSMAT ngan A-level. Yang ni pun seronok. Patutnya kelas kitorang buat falafel, (sejenis kuih arab), tapi ada orang dah tolong buatkan dari rumah, so kitorang takde la keje pagi tersebut. Ak pun jalan2 la pergi booth orang lain. Ada persembahan kpop dari program korea, budak2 MEP pulak bernasyid. Jepun buat tarian bon odori yang comel. :) Aha, lupa nak cakap. MEP sediakan nasi bukhari, salatah, syattah ngan ruzz bil laban hari tu. Dengan humus menjadi makanan free. Laku giler! :)

ruzz bil laban. Sedap gak~ beras dididihkan dengan susu dutch lady full cream

gerai MEP :)

siap ada meja pameran lagi. tu shisha!

gerai korea :) ada kimchi kat sini!

with my korean friend, so young lim~ she's leaving msia right now T,T

then, kitorang ada graduation dinner. Makan kat de palma hotel shah alam, banyak gler makanan best2. Sampai cramp perut dibuatnya...=,='

kat sini la!


my class- MEG03. Ak xpaham nape hazazi buat gaya macam tu. Smpai sekarang pun still xpaham . Jgn tnye ak kenapa ye.

Last sekali ialah aktiviti semalam- INPRO! It stands for inter program or sukan antara program. Tangan dah beku, maleh nak taip banyak2. Tengok gambar jela ye.. :)


ak ngan kembar ak -Fairuz Nabila. Ramai org cakap muka kitorg serupa !~

MEP go!!!

ni perbarisan Russia. Ak xtau kenapa dy amek tema alien.

Russia lg~

Kumpulan teknikal korea~

persembahan tarian kipas korea. Pakai hangbok lg~

ada taekwondo berirama yg mantap!

penyokong2 ausmat. Ak rasa kalau ada anugerah penyokong terbaik, kmpem tanpa sebarang argument, diorang first! Gler kecoh!

persembahan perbarisan ausmat


yang ni....Jerman! Dengan kereta comel dy!

Hehe...ak curik pistol budak russia yang nak lawan alien tadi tu~


Itu je. Semua gambar2 di atas berlaku pada minggu lepas. Havoc kan! Bizi2....tapi best~ Sekian liputan dari intec bersama saya.. PEACE ^^



1 comment:

husna assaedah said...

mak aiii~~~vogue la ko biel~~hahaha..
ping pong msti johan kan ko~~

matam saba ak pnh g da~~~ besssnyerrr mandhi~~

http://anahusnafi.blogspot.com/2011/03/matam-saba.html

biel2~~~