Thursday, March 24, 2011

alhamdulillah:)

Assalamualaikum:)

Pagi semalam merupakan pagi yang penuh debaran untuk major semua calon-calon SPM 2010, kerana semalam RESULT kuar..!! Wooo...awal2 pagi tu ak dah buat post kat wall:
"Thump2, can u feel my heartbeat?"- ayat dicilok dari lagu heartbeat 2pm

Mula-mula, bangun pagi tu tader la cuak sangat (knaling dalam bahasa klate),, Lepak je..(hehe), tapi otak dok pusing, pikir camne nak siapkan kad nak bagi kat cikgu untuk disertakan bersama coklat handmade yang kami buat tu..~ Malam semalamnya ingat nak buat, tapi takdir tuhan, ak tertidur (nak buat camne,...ter ye).. Bangun2 je ak terus terbayang muka amna,jijah dan COKLAT. Addooooii...~ Last2nye ak just print guna publisher. End of story. Senang;)

Pastu, tengok jam, dah pukul 9!! Kemas hape sume belum buat. Before that, bonda terchenta dah pesan, tolong sidai dan iron baju sekian sekian.. Tapi, nak rush punye pasal, hape pun lupe. Pukul 11 dah nak kene bertolak ke simpang5. Nak amek result. Tapi coklat tak siap lagi. Maka, ak terus text amna, "Amna, kad (poyo jerr..) dah siap. 10.15 ak gi rumah ko". Dan pukul 10 ak terus memecut ke rumah amna dengan muka sememeh ape sume.

Sampai kat rumah amna, ak rse lepak sket sebab muke dy pn sememeh ag..hak3.. Then, kitorang pun same2la menyiapkan kad tu. Tampal2,,siap! Sambil2 tu kitorang pun sembang2 la. Skali jenot ngan bam call amna..

"bila nak datang? Ak dah sampai...(lebih kurang tu kot ayat dy..)" tanya jenot
"Oii, ko tau tak, ak siap pun belum ag. Semangat tol nak amek result.." amna balas

.......................................................................

Bila jenot citer pasal result, kitorang mula la rasa lain macam. Addoooii~ Menggelabah terus. Tengok jam, dah pukul 11.15. Wahaha...result nak kuar...dy nak kuar...wohooo~... CUAK2x.... Amna terus gi iron baju dy. Ak terus siapkan keje dalam mod turbo. Nak check gune sms, GILE~...tamau...cuak2.. Habis je buat coklat (padahal tak siap lagi sbnarnye..amna sambung..) ak terus pecut ke rumah.

Lastnya ak gi SMKASL pukul 12.30. Time tu bebudak still ramai lagi. Ak datang2 je, ila kata, "tahniah..!".Ak buat muka pelik. Ila cakap "mane result? 11 kan? nak tengok". "Ila, ak baru sampai la..mane amek lagi..~!" . "Opss..hehe" ila gelak je. Adooii ila ni. Saje nak wat ak gabra. Camne kalau ak tak dapat..kan naye tu. Budak2 junior ramai berkumpul kat luar. Nak skodeng slip kami la tu..mne bole~..hak3.

keadaan dalam dewan.

Then, ak masuk ke dewan seminar. The time has come. 
Dupdapdupdap. Ready untuk accept all the result yang ko bakal terima nabila??
Yes i am.
Tengok shak ngan amna kat dalam. ayu skali. diorang suruh g amek result ak cepat2..
Ok. da nampak tcer mazni. Ak jalan cam orang yang dah takde kaki. Menggelabah punya pasal.Time duduk depan cikgu, ak salam tcer mazni. Dy senyum2~ Cikgu othman tegur ak "ha...nabila..kenapa ni...macam mana boleh dapat 11 B? Apa yang kamu buat?" Ak senyum je..ya ALLAH~
Tcer mazni bagi slip.

arrgghh,...steady2...

OMG. Pas salam, ak bangun dan terus ke pintu dewan. Dup, ak terduduk depan pintu tu.
Allah, syukur.
Terima kasih ibu.abah.cikgu2.



then, jumpa kawan2. congrats also to u all. 


especially credit to:
fath.(cikgu sbnar ak dalam bio. tnpe dy ak xkan jd cmni ), hajar n amna (sbb slalu study-stado ngan ak), shak (inspirasiku dalam english), jenot (kadang2 gado BA dengan dy), ckin (selalu buang tesyen ak pas blaja ngan exam).
Thanks to u all~!!
Hepi:)



6 comments:

NURUL NAJWA said...

congrets biela!!! ^^

haru_maki said...

thx jan...ko pn sme~

ana_husnafi said...

biela..biela..biela..

tahniah..
congrats..
mabruk alaiki!!!

LemoN~* said...

u r the best!!

haru_maki said...

ele...una ngan shak pn~ Thx...ap yg ak dpt ni pn credit 2 korg gk~...

orange said...

adui...sdey nye ayat..tringat kngn2 silam.... thank you gak same ko 4 everything... thank tou lg coz maengaja ak yg lambat sgt+slow ni...(sape2 pon tension...sori tau).... n thank you sbb buat ak ske blajar~ ak ske blaja BIO walaupon xberape~ isk3....tq1000x.. thank you allah for give my nabila straight a...~