Monday, March 21, 2011

choco-making

Assalamualaikum:)

Waa..pagi tadi ak, amna dan jijah telah ber'together-gether' menjadi chef tidak rasmi di purnama's bakery sdn bhd. Kitorang telah sama-sama buat coklat homemade khas untuk....? Jeng2... bukan cam valentine tu..tapi untuk amek result ni. Kitorang nak bagi cikgu2 yang telah baannnyyyak berjasa kepada kami.. Dengan air tangan kami sendiri. Cerita bermula apabila:

Semalamnya, ak text amna. Simple je.

"Amna, kitorang pergi rumah ko esok pukul 8."

Pastu amna reply,

"Oraitt..tapi ak bagi diskaun la. 8 stengah, OK?"

dan bla2....[awal x ak janji? pukul 8 tu]

Last2, esoknye sampai rumah amna pukul bape? Pukul 9.30...!!! Ahaha...nak wat camne, banyak komitmen kat rumah (koya je..). Pas menyapu ape sume, baru ak gerak dengan memandu basikal. Boleh pulak basikal tu pancit..then, ak pam dulu la. Ape lagi :) Baru perjalanan menjadi lebih pantas dan efektif.
Sampai je rumah amna, cehh...cam paham2 je. Jijah pun baru sampai. Amna bagi kitorang berdua makan nasi lemak mantap yang mak dy buat sementara dy gi mengemas rumah kejap. Around 10.30 baru projek kami start. Start dengan chocomilk dulu, then dark, dan last sekali milk.

masa tengah mengadun coklat

Nak dijadikan cerita, nana pun join sekali tengahari tu. Bukan untuk masak, tapi untuk makan..haha.. tengok jela pipi dy camne. adoooiii~... Dy just nak install realplayer dalam laptop dy, tapi kene jadi mangsa sekejap untuk tolong kitorang buat coklat ni. Khidmat komuniti kejap~

gambar dy sorang je yang ada. Tak aci!

Okee,last skali : Time untuk photoshoot hasil kami..~

acuan ais yang dimanipulasikan


ABC.....huhu


yang petak 2 untuk cikgu othman~

taun ni tempahan dibuka. Hubungi je amna.

dark chocolate also available here.

Berminat nak belajar? Pasni bolehla interview yang berhormat cik saya untuk tanya resepi.haha. Senang je, sebab tu jijah boleh buat.
Anyway, credit to cikgu ili yang telah berkorban duit sms untuk mengajar sy:)

3 comments:

baNanA(",) said...

aaaaaaaaaa~~ nak coklat gak
bg la ak jugak

nurilidalia said...

well.. abe sapo???..huhu nanti klau kite jumpe sya bwk rm3 tu awak bawak coklat..hehe ape2 pun tahniah...

haru_maki said...

ekk..kalo kite jmpe tepi jalan camne? coklat da dlm prut..ehehe3..
rodger cikgu ili..! eh..abe~ haha