Friday, June 1, 2012

1st day

"Huaahhh....."

Kriuk kriuk perut berbunyi minta diisi. Memandang ke luar tingkap yang berwarna ungu itu, melihat gelagat manusia yang menunggu metro untuk ke destinasi masing-masing.

Pergh, ayat macam novel dah.

Senang kata, pisat pisat mata banyak kali, tak sangka rupa-rupanya hari ni dah 31 Mei. Officially tiba sudah hari yang ditunggu-tunggu (0_______0)! dan dikira kehadirannya. Hari ni exam written anatomy! Bermaksud, mula sudah tirai bulan peperiksaan rasmi bagi student-student medic tahun cairo university.


Macam biasa bagi budak yang baru nak hambek exam, pagi tu ak datang la ke dewan agak awal, 45 minutes earlier kerana risau overkecuakkan mungkin melanda jika datang lewat. Suasana pagi tu agak chaos sikit, mungkin; disebabkan...faham faham je la bila dah tiga minggu duduk rumah and then baru keluar, jumpa pulak kawan. Bincang anatomi saat-saat akhir sebelum melangkah masuk, kena pulak tempat seat untuk exam final ni berlainan daripada masa midyear.

Hehe.


Then, start exam pada pukul 10.04 minit pagi. Perut berkriuk kriuk lagi. 
(kes sempat larat makan roti croissant brunch separuh bun je, exam punya pasal) 

Ended on 1.00 petang (tepat!)

Dan,
Alhamdulillah, ia dah berlalu.



Doakan, agar diri ini terus tabah.
Untuk terus baca dan terus membaca.
Tabah menghadapi soalan yang macam-macam.

Ohh, exam anat. Bak kata aima, seronok buat teori mechanism sendiri. Terasa macam jadi professor pulak. Haha.
=___________=



..............................................


ready for the next oral. YOSH!

hb, dear aisyah syahira :) may Allah bless you. 
always with you in every step you take.
mendoakan awak menjadi sehebat al-Fatih.
yang mampu membuka hati ramai manusia.


ameeeen.



6 comments:

Aima Nabila said...

wahahaha. time exam ni la, secara rasmi, kita bergelar professor yang tidak berkelayakan. =,=

..::NaBiLaH SoLeHah::.. said...

good luck kak nab!chayok2! ^_^

[h3@rtY] said...

alo2..

[h3@rtY] said...

alo2..study2..

sheis. said...

eh baru perasan. pipah hack account i. haihh. apa pun, thanks for the dua'a. Allahumma amiin, waiyyaki :')

haru_maki said...

patutle pelik :D