Friday, June 8, 2012

Sakit


"InsyaAllah Allah nak uji tawakal kita", kata una.


domo dan buku histologi


Semalam bangun tidur, rasa sejuk semacam meskipun bahang summer agak terasa pada waktu itu.

Pisat pisat mata, rasa suhu badan. Panas! 

Oh tidak, lagi dua hari nak exam histology. Macam mana ni, pening kepala dan sakit perut mula mencucuk-cucuk diri. Tahan. tahan. Selalu cakap kat una, jadi tough walaupun sakit macam mana pun; tapi bila kena kat diri sendiri memang tak boleh tahan. Last sekali sambung tidur dek kepeningan yang terlampau sambil berselimut.

Degil, taknak makan ubat. Ak mana pernah makan ubat kalau sakit. Nak melatih sistem imunisasi badan, kononnya.


Haih, semoga sihat wahai diri.


#Mendengar 'Results are not in your hand'-by brother Nouman.




14 comments:

The Writer said...

syafakillah :)

haru_maki said...

syukran :')

nks said...

Makanla ubt..kata nk periksa..

nks said...

Mknla ubat!!!

Anonymous said...

Zzzzzzz.......

Nor Khasnah Sahri said...

Makanla ubt..kata nk periksa..

Nor Khasnah Sahri said...

Makanla ubt..kata nk periksa..

haru_maki said...

ye2..nabila makan bu (wekk, ubat tak sedap >,<)

[h3@rtY] said...

bella si-budak-kecik. im sorry for not being a good sahabah :'(

syafakillah si-tuan-domo.

Anonymous said...

sebelum exam aku baca entry ni, lepas exam aku demam. ber.jang.kit.la.

haru_maki said...

cik hati: doa anda dah cukup sangat2 :)

anenemes: waaaa, patutla lepas exam ak pulak yg sihat. bnyak2 doa, senyum selalu dan jangan lupa makan ubat (err). may Allah bless.

lepas exam jalan-jalan pastu gelak dan makan lalu sihat. pelik.

..::NaBiLaH SoLeHah::.. said...

semoga cepat sembuh kak nab!good luck! ^_^

Miss. ciku_cika said...

nab: selalu kan ko sebut2 nama una kat cni. haha. una kwn kt egypt ey?
^____^

haru_maki said...

aah :) una-si-ciku prasan la tu. tapi dy semangat cam ko tau tak..hoho